• Dry Needling bij honden wordt gecombineerd met andere manuele technieken, oefentherapie en advies.

Dry-Needling bij honden

Dry Needling is het aanprikken van een triggerpoint in een spier met het gebruik van een acupunctuurnaald. Een triggerpoint is een lokale verharding in de spier. Dit wordt in de volksmond ook wel een ‘spierknoop’ genoemd.

Wanneer ik tijdens het onderzoek bij uw hond zo’n pijnlijke verharding in de spier tegenkom kan ik dit behandelen met Dry Needling. De harde plek wordt aangeprikt met een naaldje. De spiervezels zullen als reactie daarop kort aanspannen, ook wel een ‘twitch’ genoemd, waarna de spier helemaal ontspant.

Dry Needling wordt altijd als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling gebruikt. Het wordt dus altijd gecombineerd met andere manuele technieken, oefentherapie en advies.

Over Caressa

Met dieren werken is altijd een droom geweest. Toen ik aanraking kwam met het beroep dierenfysiotherapeut was ik meteen enthousiast! Wat onwijs gaaf om dieren met pijn en/of ongemak hiermee te kunnen helpen. Zo was de keuze voor dierfysiotherapie snel gemaakt.

“Bij Dry Needling wordt de ‘spierknoop’ aangeprikt met een dunne naald, waardoor de spier na een korte aanspanning helemaal ontspant.”