• Paardenfysio: problemen aan de benen en wervelkolom staan vaak in verband met elkaar.

Paardenfysiotherapie

Van het bewegingsapparaat van het paard wordt behoorlijk veel gevraagd tijdens het rijden. Paarden zijn van nature niet gemaakt om bereden te worden door een ruiter, dus er moeten plotselinge aanpassingen door het lichaam worden gemaakt om dit gewicht op de rug op te vangen. Om hier een juist evenwicht in te vinden, wordt het bewegingsapparaat van het paard continu aangesproken. Als het paard dit evenwicht niet kan vinden, kunnen er mogelijk pijnklachten ontstaan.

Uiteraard kan ook zonder invloed van een ruiter een paard klachten krijgen aan het bewegingsmechanisme, zoals mensen dit ook krijgen en naar de fysiotherapeut gaan.

Pijnklachten of preventief onderzoek

Vermoedt u pijnklachten of wilt u uw paard preventief na laten kijken? Neem dan contact op. Zorg in het eerste geval wel altijd dat uw paard ook is beoordeeld door een dierenarts.

Indicaties paardenfysiotherapie

  • Rug- en/of halsproblemen
  • Artrose
  • Prestatievermindering of rijtechnische problemen, zoals scheefheid, staken, moeite met inbuigen of verzamelen
  • Gedragsproblemen, zoals tijdens het opzadelen of poetsen

Restklachten na blessure

Bij restklachten na een blessure of bij terugkomende klachten aan de benen, is het verstandig om de rug, nek en het bekken eens na te laten kijken. Problemen aan de benen en wervelkolom staan vaak in verband met elkaar.
“Een dierenfysiotherapeut is een specialist in het bewegingsapparaat en heeft veel kennis over de belasting en belastbaarheid hiervan.”